onsdag 22. juni 2011

Ufair play fra NFF!

Jeg skjønner godt at NRK, TV2 og andre aktører har fått sjokk.

Helt utrolig at NFF selger et slikt konsept uten at noen vet om det eller får anledning til å by og presentere et konsept. Jeg synes dette er helt uakseptabelt.

Hadde Canal Plus vunnet en konkurranse så er det greit, men dette går over alle støvleskaft. Også toppfotball får subsidier i form av tilskudd, lave husleier, treningsanlegg, mva-refusjoner etc. Og så driter de i lage anbud for å sikre at flest får tilgang til tv-kamper og at klubbene får best mulig betalt? Hvem tror de at de er?

Hvilke kriterer har de lagt til grunn? Det har jo ingen andre visst enn de som har sittet i et møterom. Fotball handler om fair play. Men starter ikke kampen før dommeren har blåst i fløyten og lagene er korrekt oppstilt på hver sin banehalvdel.

Dette gjelder folkesporten over alle i Norge og Europa. Med høye publikumstall, store sponsorer, stor medieinteresse og høy betalingsvilje hos publikum både på stadion og i tv-ruten.

NFF tror at Canal Plus ville vunnet uansett. Derfor slapp de å konkurrere. Er slike holdninger akseptabelt i fotballen i 2011? Hadde det vært slik i fotballen, så kunne jo alle bortelag de siste årene latt være å reise til Lerkendal siden sjansen for å vinne var liten uansett.

Denne saken styrker ikke tilliten til norsk toppfotball. Sepp Blatter liker nok dette, men så stemte jo også NFF for ham også.

1 kommentar:

  1. Enig med deg, Arve. Det er underlig å sitte og vite at mine skattepenger går med til å subsidiere deler av toppfotballen, når jeg ser at de ikke vil at jeg skal se kampene deres andre steder enn på en betal-kanal eller til høye priser på en tribune. Mye vil ha mer?

    SvarSlett