onsdag 1. juni 2011

Høy på landet?

Regjeringen og statsministeren ønsker å sende kriminelle asylsøkere bort fra Oslo og til utvlagte steder i distrikts-Norge.

Selger du dop mens du søker asyl er Høyres svar lukkede asylmottak, ikke spre dem rundt i landet. De skal ut av landet, ikke ut på landet.

Deretter må asylsøknadene hurtigbehandles og alle ubegrunnede asylsøkere uten beskyttelsesbehov må sendes raskt ut av landet. Lediggang for denne gruppen er roten til mye ondt.

Regjeringens forslag vil eksportere og distribuere Oslos narkoproblemer landet rundt. Det har vi f.eks i Haugesundregionen hatt dårlige erfaringer med tidligere og dette er en dårlig løsning. I dag går f.eks politiet ut og advarer mot økt narkotikabruk i Vindafjord. Tildigere har vi hatt tilsvarende bekymringer om økt narkotikabruk blant unge på Karmøy, mens bykommuner som Haugesund har en vedvarende utfordring på dette. Vil regjeringens nye politikk bidra til at denne kampen blir lettere å kjempe for oss? Åpenbart ikke.

De som selger narkotika for eksempel langs Akerselva i Oslo har allerede et narkonettverk som de vil ta med seg ut til de lokalsamfunn som Stoltenberg og Regjeringen vil sende dem til.

Dette skaper ikke trygge lokalsamfunn, og øker dessuten konflikten mellom kommuner og staten. I tillegg vil vårt politidistrikt bruke allerede for knappe ressurser på et stort samfunnsproblem som Arbeiderpartiet vil løse for å hjelpe Oslo Arbeiderparti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar