fredag 17. desember 2010

Heftig og begeistret forenkling!

I dag har regjeringen omsider valgt å lytte til Høyre.

Det er ikke få ganger vi i Høyre har foreslått, debattert og forsøkt satt på dagsorden behovet for en enklere hverdag for småbedriftene.

I over to år har Høyre ventet på at regjeringen skulle fjerne revisjonsplikten på småbedrifter med under kr. fem millioner i omsetning.

I Norge har vi ca 200.000 aksjeselskap. Nesten 130.000 av disse har omsetning under fem millioner kroner. Dette er selskaper med få eiere, ofte familieeide, og hvor eier selv er aktiv og jobber i bedriften. Disse bedriftene har oversiktlige forhold, nære forhold til kunder og bankforbindelse og har få eller ingen andre ansatte. De fleste har og vil fortsatt ha en autorisert regnskapsfører. Mange selskaper vil likevel ønske å ha revisor selv om det ikke er en plikt.

Det er ikke et eneste tiltak fra Stortingets side som vil så direkte bidra til å forenkle hverdagen for småbedrifter enn å fjerne revisjonsplikten. Det vil ta bort fokus, møter, korrespondanse og mange vil spare unødvendige utgifter.

Da Sverige gjorde det frivillig med revisjon og halverte kravet til aksjekapital før sommeren i år, ble antall nyetableringer doblet! Og veksten har fortsatt etterpå.

Høyre ser med glede frem til å stemme for dette forslaget.

Men dette er bare en begynnelse. Høyre har mange flere forslag som vil forenkle livet for småbedrifter. Det er forslag som regjeringen har stemt ned før, men som vi håper kan få fornyet støtte.

En logisk fortsettelse av å fjerne revisjonsplikten er å redusere krav om oppbevaring av regnskapsmateriale fra ti til fem år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar