fredag 24. juli 2009

Når formuer og barn flytter

Formuer som flytter

Av : Arve Kambe, Høyres 3. kandidat ved stortingsvalget i Rogaland

Stein Erik Hagen har fått mye oppmerksomhet de siste dagene for sine utflyttingstanker som nå koker ned til at barna må ut av landet, og dermed 90% av eiendelene. Det er synd for Norge. Men jeg synes likevel ikke synd på Hagen. Han har likevel nok til å klare seg.

John Fredriksen og Stein Erik Hagen er de ekstreme tilfellene. Både fordi de har formuer som få andre har, men også fordi de representerer en bransje som enkelt kan flytte. Det er ingen tvil om at begge disse to har råd til å betale formueskatt. Det er heller ingen tvil om at de betaler skatt og bidrar til samfunnet ved å skape en hel haug med arbeidsplasser, som igjen gir skatteinntekter, moms, arbeidsgiveravgift og andre avgifter til staten. Derfor skjønner jeg at de blir lei av å være rødgrønne syndebukker.

Når vi i Høyre vil fjerne formueskatten er det ikke av hensyn til disse få milliardærene, men faktisk av hensyn til de som ikke kan flytte ut eller har et ønske om å flytte ut. For eksempel en lokal entreprenør, en butikkeier, en grunder, en pensjonist med nedbetalt boliglån eller de rødgrønnes favoritter; lottovinnerne. Tjener du penger på flaks, skal du selvsagt ikke skatte av det er mantraet fra Giskes Norsk Tipping. Hardt arbeid derimot skal beskattes hardt. Særlig hvis du har lykkes om det så har tatt deg hele yrkeslivet å bli kvitt lånet.

Det er et tankekors at vi har en regjering som bidrar til å flytte Stein Erik Hagens barn til Sveits, men ikke klarer å flytte Mullah Krekar ut av Norge. Jeg skal i allefall gjøre mitt slik at Jens Stoltenberg må bestille flyttebil etter valget, og vi får en ny regjering hvor Høyre og Frp er med og som fjerner formueskatten for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar