torsdag 2. juli 2009

Ja til samarbeid med Frp - også i regjering

Av: Arve Kambe, 3. kandidat for Rogaland Høyre ved stortingsvalget

Regjeringssamarbeid Høyre og Frp? Ja!
Siden jeg ble valgt til tredjeplassen på Høyres liste til stortingsvalget i Rogaland har jeg deltatt på en rekke arrangementer hvor jeg har truffet mye folk. Det er særlig èn tilbakemelding jeg får svært ofte, enten jeg er på stands for Høyre i Sandeid, Ølmedal, Skjoldastraumen, Haraldsgaten eller i Kopervik. Det er følgende; ”dokker må se å få te et samarbeid med na Siv og Frp”.

Mange av Høyres velgere er opptatt av å få til regjeringsskifte. Mange er til og med så ivrige at de forlater oss og skal stemme Frp i stedet, fordi de mener Høyre ikke er nok åpne for regjeringssamarbeid med Frp. Mange synes Høyre er for høflige, og veldig mange forteller oss at det er for gale at Sponheim og Venstre, samt Høybråten og KrF, skal diktere hvem Høyre skal samarbeide med. Det er jeg helt enig i.

Jeg var en av de på Høyres landsmøtet mai som klappet lystig og lenge da Erna Solberg sa følgende: ”Høyre er klar til å gå i regjering med Frp. Vi er til og med klar til å gå alene i regjering med Frp”. Alle partier må ta hverandres velgere på alvor. For Høyre er det ganske enkelt i forhold til Frp-velgerne, for svært mange av dem er egentlig Høyre-folk. Mange av dem venter på å ha en grunn til å stemme Høyre igjen. Ved å love et regjeringssamarbeid mellom Høyre og Frp, mener jeg mange bør komme tilbake til Høyre igjen.

Jeg tror det er viktig for en regjering å ha en statsminister som har sittet i regjering før, som har opplevd et liv av løfter i opposisjon og et liv som gjennomfører i posisjon sammen med andre. Det er viktig med en statsminister som gjennom tid har skapt flertall for sitt partis politikk, både i posisjon og opposisjon. Jeg tror begge partier har godt av et samarbeid, vi kan bli friskere og Frp mer ansvarlige.

Men jeg tror også det er viktig at skal Frp og Høyre samarbeide i en regjering, så må størrelsen mellom partiene utjevnes. Dagens målinger viser Frp nærmere 35% og Høyre nærmere 15%. De som er opptatt av regjeringsskifte må være opptatt av å styrke Høyre. Jeg håper derfor at mange tidligere Høyre-velgere som i dag ikke har bestemt seg eller er på lån hos andre partier, kan komme hjem til oss i Høyre igjen. Høyre går til valg på ny regjering, bedre skole, mer til vegbygging og lavere skatt. Det er et Høyre som vekker gjenklang.

Det er viktig for arbeidsplassene i regionen vår at vi får ny regjering. Høyre vil ha en regjering med både Høyre, Frp, KrF og Venstre. Siden sentrumspartiene ikke vil samarbeide med Frp, så kan jeg si: Høyre vil samarbeide med Frp. Også helt alene. Høyre er garantisten for regjeringsskifte. En stemme til Høyre er en stemme til en ny regjering. Kommer jeg inn på Stortinget til høsten, så skal jeg være en av de som tar til orde for å gå i regjering med FrP, og gi Erna Solberg støtte i ønske om borgerlig regjering mellom Høyre og Frp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar