torsdag 29. januar 2009

Sosialistisk latter med bismak!

Sosialistisk latter med bismak for Tysvær

Det var nesten som jeg ikke trodde det jeg så på bilder og leste i avisen 29. januar. Her står en ansvarlig norsk statsråd og godter seg og ler for at gasskraftverket på Kårstø ikke er i drift. Sosialist og statsråd Erik Solheim sammen med sosialist og stortingsrepresentant Hallgeir Langeland, som på et vis skal representere Rogaland.

Nå skyldes riktignok stillstanden på Kårstø at energiprisen ikke svarer seg for å produsere, men hele poenget med gasskraftverket er å produsere mer energi i olje- og gassnasjonen Norge.

Erik Solheim, Hallgeir Langeland og SV synes det er bedre at gassen i stedet brennes, transporteres og brukes av engelskmenn og tyskere, enn at gassen benyttes som en kilde til verdiskaping i Rogaland, produktutvikling, industrivirksomhet og arbeidsplasser.

Satsningen som Haugesund-regionen har hatt på gass de siste årene har vært sterk, flere husstander og offentlige bygg bruker gass til oppvarming, biler går på gass og bedrifter som Gasnor og Nærgass bygger ut og distribuerer via røranlegg og tankanlegg.

I Tysvær kryr det av bedrifter som har utviklet bred kompetanse på gass. Selskaper som Karsten Bjelland, Nærgass, Gismarvik næringspark, StatoilHydro, Naturkraft og andre gjør at få kommuner kan gjøre Tysvær rangen stridig som gasskommune.

Da er det trist, men ikke overraskende, at vi har en regjering med slike politikere som ler av vårt næringsliv. Det var en annen tone over norsk gasspolitikk da Høyre og Thorild Widvey satt i regjering og gav klarsignal til å bygge gasskraftverket.

Utfordringen de neste årene er å bygge på den innsatsen som lokalt næringsliv i samarbeid med lokale myndigheter har gjort for å øke verdiskapingen og ta i bruk gassen også i Norge. Dette vil jeg svært gjerne bidra til, dersom Høyre gjør et godt valg og jeg blir valgt som stortingsrepresentant for Høyre og denne regionen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar