fredag 8. juli 2011

Høyre vil styrke BSU-ordningen

I DN 08.07.11 skriver DNB Nor-sjef Rune Bjerke at sparing for unge må styrkes. Høyre støtter dette resonnementet fullt ut. Høyre synes det er viktig at flere unge blir stimulert til å bruke inntekter fra sommerjobber, deltidsjobber ved siden av studier og sparte inntekter fra fulltidsjobber til egenandel ved boligkjøp.

Etter finanskrisen har de fleste banker innført krav om minimum 10% egenkapital. Med økende boligpriser blir denne terskelen høyere for førstegangskjøpere. Derfor mener Høyre at ordningen med boligsparing for ungdom (BSU) må forbedres. Høyre foreslår tre konkrete tiltak. Det første er å fjerne makstaket. Siden egenkapital og sparing er bra er det ingen grunn til å ha et makstak. Da oppmuntres man til å spare mer hvert år. Deretter ønsker Høyre å øke det årlige sparebeløpet til kr. 25.000. I dag er prosentsatsen for fradrag i BSU-ordningen kun 20%, mens den for andre ordninger ligger fast på 28%. Høyre ønsker å utvide frafragsprosenten til 28%.

Regjeringen har i realiteten kuttet i BSU-ordningen siden sparebeløp og maksgrense ikke har utviklet seg i takt med kostnadsøkningen i boligprisene.

Høyres forslag vil gi mer sparing, mer egenkapital til unge og gjøre inngangsporten til boligdrømmen enklere å bestige for flere. De fleste unge ønsker å eie fremfor å leie. Høyre er opptatt av å bidra til at flere unge kan eie sitt eget hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar